Jump to content
Sign in to follow this  
goldi_WRO

Piwo z resztek

Recommended Posts

Mam 3kg słodu wiedeńskiego i około 40g Marynki po zimowym sezonie. Co byście z tego zrobili ? :) 

 

Myślałem żeby dokupić jakiś fajny chmiel owocowy, może nowozelandzki i zrobić słabe, ale bardzo pijalne piwko. 

Może dodać trochę 0,4kg płatków owsianych dla pełni.. ? 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, goldi_WRO said:

Mam 3kg słodu wiedeńskiego i około 40g Marynki po zimowym sezonie. Co byście z tego zrobili ? :) 

 

Myślałem żeby dokupić jakiś fajny chmiel owocowy, może nowozelandzki i zrobić słabe, ale bardzo pijalne piwko. 

Może dodać trochę 0,4kg płatków owsianych dla pełni.. ? 

 

 

 

Wiedeński może nie przerobić tych 0.4 płatków, zmniejszyłbym ilość do 0.2. Przy tym zasypie i tak bedzie pełnia i "oleistość" owsa wyczywalna.

Z samej marynki 20g na 60m i 20g na 15m też wyjdzie Ci bardzo fajne piwko. Ja tam dodałbym kilo Pilzneńskiego, ale nie jest to konieczne. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki !  :)

 

kupię chyba jeszcze 50g Summer z Australii żeby było kwieciście i owocowo :) Dodam tak jak pisałeś tylko 20g Marynki na goryczkę i 20g tego summer na aromat, a potem resztę na cichą. 

 

Mam gęstwę Wyeast 1272 American Ale II, ciekawe co z tego wyjdzie.. prawdziwy fogiel mogiel :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...