Skocz do zawartości
goldi_WRO

Piwo z resztek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 3kg słodu wiedeńskiego i około 40g Marynki po zimowym sezonie. Co byście z tego zrobili ? :) 

 

Myślałem żeby dokupić jakiś fajny chmiel owocowy, może nowozelandzki i zrobić słabe, ale bardzo pijalne piwko. 

Może dodać trochę 0,4kg płatków owsianych dla pełni.. ? 

 

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja myślę, że jest do takich pytań przeznaczony wątek.

A jako fan SMASHy nie wahałbym się ani chwili.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
2 hours ago, goldi_WRO said:

Mam 3kg słodu wiedeńskiego i około 40g Marynki po zimowym sezonie. Co byście z tego zrobili ? :) 

 

Myślałem żeby dokupić jakiś fajny chmiel owocowy, może nowozelandzki i zrobić słabe, ale bardzo pijalne piwko. 

Może dodać trochę 0,4kg płatków owsianych dla pełni.. ? 

 

 

 

Wiedeński może nie przerobić tych 0.4 płatków, zmniejszyłbym ilość do 0.2. Przy tym zasypie i tak bedzie pełnia i "oleistość" owsa wyczywalna.

Z samej marynki 20g na 60m i 20g na 15m też wyjdzie Ci bardzo fajne piwko. Ja tam dodałbym kilo Pilzneńskiego, ale nie jest to konieczne. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzięki !  :)

 

kupię chyba jeszcze 50g Summer z Australii żeby było kwieciście i owocowo :) Dodam tak jak pisałeś tylko 20g Marynki na goryczkę i 20g tego summer na aromat, a potem resztę na cichą. 

 

Mam gęstwę Wyeast 1272 American Ale II, ciekawe co z tego wyjdzie.. prawdziwy fogiel mogiel :)

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×