Skocz do zawartości

Teflon a zacieranie


Sojer

Rekomendowane odpowiedzi

Papu dla drożdży chyba ok, ale całej warki nie zatarłbym w teflonie. Zawsze wydaje mi się mniej czy bardziej natłuszczony.

W sumie mam też żaroodporną kolbę 2 litry, ale mieszać w niej, a później filtrować... Wolę wlać do niej brzeczkę.

Ok robię starter.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Teflon ma taki swój urok, że jest śliski :beer: , często siętą właściwość wykorzystuje. Często się go stosuje w laboratorium bo jest odporny na bardzo wysokie temperatury i chemicznie odporny, praktycznie na wszystko. Nie ma szans by cokolwiek rozpuściło go lub by zmienił smak brzeczki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.