Skocz do zawartości

# 45 - Imperial Stout - "Sasquatch" - vol 2.


Rekomendowane odpowiedzi

# 45 - Imperial Stout - "Sasquatch" - vol 2. - warzone 29.03.2018

Zakładane - 19l , 24 blg , 75 IBU, 13% ABV


Zasyp:

- Pale Ale Viking Malt - 7 kg
- Monachijski Weyermann- 1 kg
- Specjal B - 1 kg
- Czekoladowy ciemny - 0,25 kg

- Carafa II - 0,25 kg
- Jęczmień palony - 0,5 kg



Dodatki:
- gips - od początku zacierania
- Cukier Demerara - 1 kg

- Płatki żytnie błyskawiczne od początku zacierania - 0,50 kg
- Płatki pszenne do zacieru od początku - 1 kg
- Carob - 0,25 kg do gotowania



Zacieranie:

- 90' - 65 °C

Chmielenie:

30 g - Summit 18% AA - brzeczka przednia
30 g - Summit 18% AA - 30`
30 g - Motueka 7% AA - 15`
30 g - Chinook 12,8% AA - 30`
30g - Chinook 12,8 % AA - 5
`

Drożdże:
Gęstwa I pokolenie S-04 , zadane w temp 15°C w dniu 29.03.2018 i przeniesione w temp 16°C w dniu 29.03.2018


Po wysłodzeniu otrzymałem 19 l 23 blg
Po gotowaniu i dekantacji uzyskałem 16 l 24,5 blg



............... - przelane na cichą.

09..09.18 - rozlane z syropem z 68 g cukru. Zakładane nagazowanie 1,9 v/ v.

Wyszło 7 x 0,5 l i 38 x 0,33 l
Zeszło do 3,5 blg co daje mu 11 % ABV

Edytowane przez Serpiente
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.