Jump to content
Sign in to follow this  
Serpiente

# 45 - Imperial Stout - "Sasquatch" - vol 2.

Recommended Posts

# 45 - Imperial Stout - "Sasquatch" - vol 2. - warzone 29.03.2018

Zakładane - 19l , 24 blg , 75 IBU, 13% ABV


Zasyp:

- Pale Ale Viking Malt - 7 kg
- Monachijski Weyermann- 1 kg
- Specjal B - 1 kg
- Czekoladowy ciemny - 0,25 kg

- Carafa II - 0,25 kg
- Jęczmień palony - 0,5 kg



Dodatki:
- gips - od początku zacierania
- Cukier Demerara - 1 kg

- Płatki żytnie błyskawiczne od początku zacierania - 0,50 kg
- Płatki pszenne do zacieru od początku - 1 kg
- Carob - 0,25 kg do gotowania



Zacieranie:

- 90' - 65 °C

Chmielenie:

30 g - Summit 18% AA - brzeczka przednia
30 g - Summit 18% AA - 30`
30 g - Motueka 7% AA - 15`
30 g - Chinook 12,8% AA - 30`
30g - Chinook 12,8 % AA - 5
`

Drożdże:
Gęstwa I pokolenie S-04 , zadane w temp 15°C w dniu 29.03.2018 i przeniesione w temp 16°C w dniu 29.03.2018


Po wysłodzeniu otrzymałem 19 l 23 blg
Po gotowaniu i dekantacji uzyskałem 16 l 24,5 blg



............... - przelane na cichą.

09..09.18 - rozlane z syropem z 68 g cukru. Zakładane nagazowanie 1,9 v/ v.

Wyszło 7 x 0,5 l i 38 x 0,33 l
Zeszło do 3,5 blg co daje mu 11 % ABV

Edited by Serpiente

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...