Skocz do zawartości
Serpiente

# 44 - Smoked Porter Świętokrzyski vol.2

Rekomendowane odpowiedzi

# 44 - Smoked Porter Świętokrzyski vol.2  - warzone 21.03.2018

 

Zakładane - 15,5 blg , 29 IBU, 6,1 ABV

 

 

Zasyp:

 

- Pale Ale - 3,3 kg

- Monachijski II- 1 kg

- Wędzony wiśnią Viking Malt - 2 kg

- Specjal B - 0,5 kg
- Crystal 150 EBC - 0,35 kg

- Czekoladowy - 0,30 kg
- Carafa II - 0,2
kg

 

 

Zacieranie:

 

- 75' - 66 ->65 °C

 

Chmielenie:

30 g - Iunga 12,4% ak- 60`

30 g - Chinook 12,8% ak - 15`

 

 

Po wysłodzeniu otrzymałem 21 l 17 blg.
Dolałem 3 l wody

Po gotowaniu i dekantacji otrzymałem - 19,5 l 15,5 blg.

 

Drożdże: S-04, zadane w temp 16 °C i przeniesione w temp 12°C w dniu 21.03.2018

 

 

FFT po 3 dniach zszedł do 3 blg

 

29.03.18 - przelane na cichą.

14.04.2018 - zabutelkowane z dodatkiem 87 g cukru. Wyszło 38 x 0,5l

 

Zszedł do 4 blg co daje mu 5,9 % ABV.

Edytowane przez Serpiente

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×