Jump to content
Sign in to follow this  
Serpiente

# 44 - Smoked Porter Świętokrzyski vol.2

Recommended Posts

# 44 - Smoked Porter Świętokrzyski vol.2  - warzone 21.03.2018

 

Zakładane - 15,5 blg , 29 IBU, 6,1 ABV

 

 

Zasyp:

 

- Pale Ale - 3,3 kg

- Monachijski II- 1 kg

- Wędzony wiśnią Viking Malt - 2 kg

- Specjal B - 0,5 kg
- Crystal 150 EBC - 0,35 kg

- Czekoladowy - 0,30 kg
- Carafa II - 0,2
kg

 

 

Zacieranie:

 

- 75' - 66 ->65 °C

 

Chmielenie:

30 g - Iunga 12,4% ak- 60`

30 g - Chinook 12,8% ak - 15`

 

 

Po wysłodzeniu otrzymałem 21 l 17 blg.
Dolałem 3 l wody

Po gotowaniu i dekantacji otrzymałem - 19,5 l 15,5 blg.

 

Drożdże: S-04, zadane w temp 16 °C i przeniesione w temp 12°C w dniu 21.03.2018

 

 

FFT po 3 dniach zszedł do 3 blg

 

29.03.18 - przelane na cichą.

14.04.2018 - zabutelkowane z dodatkiem 87 g cukru. Wyszło 38 x 0,5l

 

Zszedł do 4 blg co daje mu 5,9 % ABV.

Edited by Serpiente

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...