Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

 

czy oprócz Szczyrzyca (Marysia) jakikolwiek inny browar w Polsce ma wybicie poniżej 10 hl? 

 

pozdr.

Edytowane przez Marcin_K
Poprawiono ilość hl

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W 2010, wg relacji Docenta:

"Warzelnia dostarczona przez austriacką firmę Dreher charakteryzuje się wybiciem 1.6 hl"

A ostatnio instalacja w restauracji Marysia (nie mylić z instalacją browaru Szczyrzyc) się chyba mocno rozbudowała?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
5 godzin temu, marek- napisał:

W 2010, wg relacji Docenta:

"Warzelnia dostarczona przez austriacką firmę Dreher charakteryzuje się wybiciem 1.6 hl"

A ostatnio instalacja w restauracji Marysia (nie mylić z instalacją browaru Szczyrzyc) się chyba mocno rozbudowała?

Z 2 lata temu rozmawiałem z właścicielem i twierdził, że stara warzelnia 500l, nowa 1hl. 

Łąkomin miał warzelnie poniżej 1hl, teraz większa, nie wiem czy stara jeszcze jest na miejscu.

Zależy mi na informacji, czy ktokolwiek jeszcze warzy takie ilości. Ktoś coś?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A ten nowy Browar Bocian? Zobacz sobie filmik na kanale Jabeerwocky. Byli tam z wizytą.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Caminus ma warzelnię 500l

 

 

Edit: aa sorry 1hl to 100l, coś nie zajarzyłem... :D

 

Edytowane przez bart3q

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
15 godzin temu, Marcin_K napisał:

Z 2 lata temu rozmawiałem z właścicielem i twierdził, że stara warzelnia 500l, nowa 1hl. 

 

Nie rozumiem, ktoś warzył 500 L i uznał, że to za dużo, więc zmniejszył do 100 L? :)

 

Czy wątek nie powinien brzmieć: warzelnie poniżej 10 hL (poniżej 1000 L)?

Poniżej 1 hL = 100 L to warzy zdecydowana większość piwowarów w domu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Nie rozumiem, ktoś warzył 500 L i uznał, że to za dużo, więc zmniejszył do 100 L?
 
Czy wątek nie powinien brzmieć: warzelnie poniżej 10 hL (poniżej 1000 L)?
Poniżej 1 hL = 100 L to warzy zdecydowana większość piwowarów w domu.
Tak oczywiście. Chodzi o do 10hl.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Dnia 27.03.2018 o 14:51, Marcin_K napisał:

cześć

 

czy oprócz Szczyrzyca (Marysia) jakikolwiek inny browar w Polsce ma wybicie poniżej 1hl? 

 

pozdr.

 

A dlaczego pytasz? Warzelnie poniżej pewnego poziomu wybicia są tak samo drogie jak te większe. wg. mnie 5 hl to minimum, W mniejsze nie ma co się bawić.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, e-prezes napisał:

 

A dlaczego pytasz? Warzelnie poniżej pewnego poziomu wybicia są tak samo drogie jak te większe. wg. mnie 5 hl to minimum, W mniejsze nie ma co się bawić.

Tak. Chodziło o mniej niż 10 hl a nie 1 hl. 

 

Poprawię w pierwszym poście, żeby nie zwodzić na manowce.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No to jest ich trochę. Szczyrzyc ma teraz dużo większą.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×