Jump to content
kacper_k

Produkcja domowa słodu

Recommended Posts

Czy podczas produkcji słodu w domu mogę użyć pirosiarczanu potasu żeby go odkazić? I czy użyć go na początku czy na końcu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

odkaża się za pomocą wapna ale ile to nie powiem podczas 3 płukania ziarna Zdaje się że gdzieś w tym filmie widziałem  https://youtu.be/z1-fQthpVzs?t=343

Widziałem też to na takim starym filmie gdzie gość miał zrobiony nawet sortownik do ziarna ale adresu nie mogę znaleźć A odkaża się żeby ziarno się nie zakwasiło

 

 

Edited by morfitru75

Share this post


Link to post
Share on other sites
odkaża się za pomocą wapna ale ile to nie powiem podczas 3 płukania ziarna Zdaje się że gdzieś w tym filmie widziałem  https://youtu.be/z1-fQthpVzs?t=343
Widziałem też to na takim starym filmie gdzie gość miał zrobiony nawet sortownik do ziarna ale adresu nie mogę znaleźć A odkaża się żeby ziarno się nie zakwasiło
 
 
Ja słodowałem jęczmień dokładnie wedłóg tego filmu i wyszedł mi super.

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.