Jump to content
Sign in to follow this  
Veniek

Forum pspd.org

Recommended Posts

Witam.

 

Czy ktoś mógłby mnie nakierować jak zarejestrować się na forum pspd.org? 

Link do rejestracjina stronie jest niepelny (https://pspd.org.pl/rejestracja/). 

Jestem członkiem pspd ale nie mogę się zarejestrować. Bardzo mi zależy na czasie ponieważ chciałem wysłać na konkurs Grand Champion na Węgrzech.

Ewentualnie czy ktoś mógłby mi przekleić informację z linku: https://forum.pspd.org.pl/viewtopic.php?f=2&t=1645

 

Jeżeli jest to niezgodne z regulaminem to z góry przepraszam. Ewentualnie proszę od kogoś info na priv. Czas ucieka... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Info z linku:

 

Przypominam o wysyłce piw na Białą Vranę. Termin do 21.02.2018
Przypominam również o wysyłce piw do Budapesztu. Piwa przyjmuję do 21.02.2018 u mnie w domu lub w sklepie Centrum Warzenia Piwa Domowego ul. 3 maja w Chorzowie. Rejestracja już działa. Najważniejsze, że jeden piwowar może wysłać tylko jedno piwo w danym stylu.

Konkurs odbędzie się 17 marca.

Rejestracja odbywać się będzie na stronie competition.elsosor.hu . Zostaniemy poinformowani jak rejestracja zostanie otwarta.

Rejestracja odbywać się będzie do 4 marca, ale jeżeli liczba zgłoszonych piw przekroczy 300 to rejestracja zostanie zakończona wcześniej.

Piwa należy dostarczać od 4 do 15 marca. Opłata rejestracyjna może być przesłana w paczce razem z piwami i formularzem rejestracyjnym.

Butelki muszą mieć przyklejone etykietki wygenerowane przez stronę rejestracyjną. Żadne inne oznaczenia nie będą akceptowane. Kapsle nie mogą być oznaczone.

Należy dostarczyć 3 butelki 0.5l lub 5 butelek 0.33l.

Opłata rejestracyjna to 2 EUR za pierwsze piwo oraz 5 EUR za każde kolejne.

Sędziowanie rozpocznie się 15 marca i zakończy 17 marca. Sędziowie będą kierowali się opisami BJCP z 2015 roku.

Rejestrując piwa na stronie należy umieścić je w odpowiednich kategoriach wymienionych i pogrupowanych poniżej.

Tylko piwa z poniższych kategorii będą akceptowane. Jeżeli zarejestrowane piwo zostanie przypisane do złej kategorii może zostać odrzucone.



Kategorie:

I. Lager (2, 2A, 2B, 2C, 3, 3A, 3B, 3C, 3D, 4, 4A, 4B, 4C, 5, 5A, 5B, 5C, 5D)



II. Porter/Stout (9C, 13C, 20A, 15B, 15C, 16A, 16B, 16C, 16D, 20B, 20C)



III. Belgian (24, 24A, 24B, 24C, 25, 25A, 25B, 25C, 26, 26A, 26B, 26C, 26D)



IV. IPA (12C, 21A, 21B (Belgian, Black, Brown, Red, Rye, White), 22A)



V. Flavoured beers (FRUIT (29A, 29B, 29C), SPICED (30A, 30B, 30C), SMOKED (32A, 32B), WOOD (33A, 33B) 



VI. Sour/Brett (23, 23A, 23B, 23C, 23D, 23E, 23F, 28, 28A, 28B, 28C)



+1 category: SMaSH (Single Malt and Single Hop) – dowolna kategoria BJCP2015, ale należy podać dokładnie jaka podkategoria. Należy podać nazwę użytego słodu i chmielu.

Piwa z tej kategorii mogą zawierać tylko jeden rodzaj słodu i jeden rodzaj chmielu. Nie mogą zawierać owoców, przypraw lub innych dodatków. Nie mogą być leżakowane na płatkach dębowych lub w beczce.



Podajemy również kategorie na rok 2019, do których można już zacząć się przygotowywać:



Smoked beer

32A. Classic Style Smoked Beer

32B. Specialty Smoked Beer.



WOOD BEER

33A. Wood-Aged Beer

33B. Specialty Wood-Aged Beer

poprawiłem datę odbioru piwa na 21.02.2018

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.