Skocz do zawartości

Nagazowanie piwa


BrowarPAPI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

13.01.2018r butelkowałem dwa piwa z cukrem do refermentacji na poziomie około 150g na warkę. Piwa wyszło 4 skrzynki. Jedną ze skrzynek trzymałem o temperaturze około 18-19 stopni celsjusza i się ładnie nagazowały. Pozostałe trzy skrzynki leżakowały w temperaturze około 5 stopni i się nie nagazowały. Czy jeżeli przeniosę teraz te skrzynki w cieplejsze miejsce to dadzą radę się jeszcze nagazować czy już raczej nie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.