Jump to content
Sign in to follow this  
Thorgall

Belgian stout

Recommended Posts

Witam,postanowiłem uwarzyć coś, co chyba nie jest sklasyfikowane jako styl,ale intuicja piwowarska mówi mi "idz tą drogą młody piwowarze".Prośba o weryfikacje receptury,wszelkie uwagi mile widziane.

Blg coś około 15

Pale ale                     5kg

Monach I                   0,5kg

Płatki owsiane          0,5kg

Czekoladowy 1200  0,2kg

Carafa 3 specj          0,2kg

Specjal B                   0,25kg

Jęczmień palony 0,15 kg

 

Drożdze Belgijskie Pagórki

 

Chmiel EKG  20g 60 min

                      20g  10 min

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeśli w nazwie jest "stout" to zdaje się że powinieneś dodać również jęczmienia palonego.

 

Edit: po zrobieniu daj koniecznie znać jak wyszło 

Edited by Jancewicz

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minut temu, Jancewicz napisał:

Jeśli w nazwie jest "stout" to zdaje się że powinieneś dodać również jęczmienia palonego.

 

 

Uwzględnię.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minut temu, Jasiu napisał:

A jak będzie sama Carafa to już nie jest stout? Policja BJCP zapuka do drzwi?

Nie zapuka, nie zapuka. Kolaga prosił o uwagi więc wyraziłem swoją opinię. Jak robię stouta to mam zwyczaj dodawać zawsze jęczmień palony. Przy jęczmieniu się nie upieram ale z jego zastosowaniem miałem zawsze lepsze efekty robiąc stouta. Nic nie stoi oczywiście na przeszkodzie abyś wyraził swoją opinię.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie robię piwa na konkurs. W ostatnim stoucie przesadziłem ze słodami palonymi , tym razem raczej zadziałam ostrożniej.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.