Skocz do zawartości

Jak pochmielić IPKĘ :)


Gwynbleidd

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, powiedzcie jak pochmielić IPKę na ciekawy aromat owocowo-cytrusowy? Chciałem też trochę na goryczkę coś wrzucić.

Mam w domu swój pellet z Iungi, tegoroczny lubelski w szyszkach (też swój) oraz 100g kupnego pelletowego Mosaica i Azacca (2016).

Ew mogę coś dokupić z tych chmieli obecnie: https://oslo.bryggselv.no/råvarer/humle/pellets?Filter=13¤1:13¤1_2016

Mam jakieś też resztki chmieli angielskich, challangery, goldingi itd z 2015, jakiś centeniel pewnie się znajdzie. Mam też dostęp do tanich zamrożonych chmieli z 2015 roku ale to chyba się nie nadają na aromat? Czy po prostu trzeba ich więcej sypnąć?

 

Dodam że mam w zasypie 300g słodu pszenicznego dla pianki i delikatnego zmatowienia piwa :)

 

(PS wiem ze napisalem dwa razy ale tamten post juz zglosilem do usuniecia bo chyba byl w nieodpowiednim dziale)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.