Skocz do zawartości

White Labs - WLP655 Belgian Sour Mix 1


Rekomendowane odpowiedzi

White Labs - WLP655 Belgian Sour Mix 1

 

A unique blend perfect for Belgian-style beers, it includes Brettanomyces and Saccharomyces yeasts and the bacterial strains Lactobacillus and Pediococcus. Perfect for duplicating traditional spontaneous fermentations similar to those found in Belgian-style ales.

Attenuation: 70%-80%

Flocculation: Medium to Low

Alcohol tolerance: Medium-High (8%-12%)

Optimum fermentation temperature: 80°F-85°F

 

 

White Labs - WLP655 Belgian Sour Mix 1

 

Unikalna mieszanka idealna do kwaśnych stylów belgijskich, zawiera szczepy drożdży Brettanomyces  i Saccharomyces oraz szczepy bakterii Lactobacillus i Pediococcus. Idealna do kopiowania efektu spontanicznej fermentacji znanego z piw w stylach belgijskich.

Odfermentowanie: 70%-85%

Flokulacja: Średnia do Niskiej

Tolerancja na alkohol: Średnia-Wysoka (8%-12%)

Optymalna temperatura fermentacji: 26°C-29°C

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...
15 godzin temu, skazi napisał:

Pytam bo mam zamiar wziąć się za flandersa i nie wiem czy czekać na Roeselare Blend

Zrobiłem na nich pseudo lambika. Co prawda jeszcze piwo leży z owocami, ale IMO nie umywają się do Roeselare Blend i lepszy Flanders wyjdzie na nich. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.