Jump to content
Sign in to follow this  
McColtan

Leżakowanie

Recommended Posts

Można, tylko po co?
Refernentacje i leżakowanie najlepiej przeprowadzać w temperaturze fermentacji IMO. Chyba że nie masz możliwości inaczej, świat się nie skończy

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minut temu, Adam Pawlicki napisał:

Można, tylko po co?
Refernentacje i leżakowanie najlepiej przeprowadzać w temperaturze fermentacji IMO. Chyba że nie masz możliwości inaczej, świat się nie skończy emoji14.png

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
 

Leżakowanie najlepiej przeprowadzać w temperaturze fermentacji? Z tym się nie zgodzę. Im niższa temperatura leżakowania tym lepiej.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leżakowanie najlepiej przeprowadzać w temperaturze fermentacji? Z tym się nie zgodzę. Im niższa temperatura leżakowania tym lepiej.
Fakt, mój błąd, skrót myślowy. Miałem na myśli co najwyżej w temperaturze lezakowania.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, Adam Pawlicki napisał:

Fakt, mój błąd, skrót myślowy. Miałem na myśli co najwyżej w temperaturze lezakowania.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
 

 

Czyli refermentacja powinna się odbywać w temperaturze leżakowania? Zawsze myślałem, że tydzień na refermentację w temperaturze pokojowej, a potem np do piwnicy.

Edited by Michal_87

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.