Skocz do zawartości

Stout czekoladowo waniliowo kawowy


seevin

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem uwarzyć stouta z dodatkami, mam pomysł na mieszankę ziarna kakaowca, laski wanilii i ziarna kawy - wymoczone w wódce lub whisky na kilka dni przed dodaniem na fermentacje cichą, która miałaby trwać około 1,5 - 2 tygodnie. Planuję użyć receptury FES autorstwa Dori, robiłem już to piwo i wyszło w porządku. 

Chcialem się upewnić, czy wybór dodatków jest słuszny, jak je przygotować przed dodaniem? Ta receptura to dobry wybór w tej sytuacji, czy lepiej wybrać coś innego? 

W jaki sposób można uzyskać większą słodycz? 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.