Jump to content
seevin

Stout czekoladowo waniliowo kawowy

Recommended Posts

Chciałem uwarzyć stouta z dodatkami, mam pomysł na mieszankę ziarna kakaowca, laski wanilii i ziarna kawy - wymoczone w wódce lub whisky na kilka dni przed dodaniem na fermentacje cichą, która miałaby trwać około 1,5 - 2 tygodnie. Planuję użyć receptury FES autorstwa Dori, robiłem już to piwo i wyszło w porządku. 

Chcialem się upewnić, czy wybór dodatków jest słuszny, jak je przygotować przed dodaniem? Ta receptura to dobry wybór w tej sytuacji, czy lepiej wybrać coś innego? 

W jaki sposób można uzyskać większą słodycz? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

13 godzin temu, seevin napisał:

W jaki sposób można uzyskać większą słodycz? 

Zacieranie w wyższej temperaturze 72-74 stopni , laktoza 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.