ado77 1 Posted January 6, 2018 Witam wszystkich zgromadzonych Zaczynam "zabawę" z piwowarstwem domowym. Mam na imię Adam i jak można wywnioskować z tematu jestem z Kórnika koło Poznania. Swoją, mam nadzieję, owocną przygodę zacząłem od brewkitowej APY, do której dodałem od siebie chmielu na zimną. Cała warka szybko rozeszła się wśród znajomych z ogólnie dobrą recenzją. Drugie piwo, które popełniłem do ekstraktowy stout, który przerobiłem na coffee milk stout z ekstrakcją całych ziaren kawy na fermentacji cichej. Ponieważ butelki wykazują zróżnicowane aromaty, całość czeka na ułożenie. Po kompletacji części sprzętu zaczynam przygodę z warzeniem piw all grain . Nabyłem kadź od Sprawka, wzbogaciłem ją o wymiennik płytowy oraz sterownik oparty na CraftbeerPI ( w budowie ). Docelowo chcę jeszcze dołożyć pompę i osobną kadź warzelną. AD 1 KHOT reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
KHOT 30 Posted January 7, 2018 Witam sąsiada. Co prawda nie mieszkam w Kórniku, ale pracuję tam, więc jestem tam prawie codziennie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 528 2 Items Posted January 7, 2018 (edited) Powodzenia! PS. Słyszałem o jeszcze jednym piwowarze operującym w Kórniku, który szykuje się do podjęcia hobby pełną mocą. Obyście się koledzy spotkali! Edited January 7, 2018 by zasada Quote Share this post Link to post Share on other sites