Skocz do zawartości

Konkurs i wychodzenie piwa z butli


michal9890

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad wysłaniem piwa na konkurs ale występuje w nim(chyba) jedna duża wada. Styl piwa to milkshake IPA, a więc do piwa było dodane spore ilości pulpy owocowej. Aktualnie po otwarciu piwa drobinki owoców powodują wychodzenie piwa z butli. Wygląda to tak, że otwieramy kapsel, kilka sekund nic się nie dzieje a po chwili zaczyna się ''reakcja łańcuchowa " Piwo zaczyna mocno się pienić i wychodzić z butli. Poza tym uważam że piwo jest solidne. Wiem że taka cecha dyskwalifikuje w większości kategorii. A jak to się ma do milkshake gdzie powinno być dużo owoców? Ostatnio piłem milkshake z Birbant i było to samo. Co o tym sądzicie ? Moim zdaniem nagazowanie jest odpowiednie, raczej nie ma mowy o przegazowanu 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Sędziowie nie widzą butelek, jak tylko nie wychodzi na tyle, że stewardzie nie mogliby nalać, to nie jest to duży problem.

Np. ja ewentualnie uciął bym 1-2 punkty za wygląd (jeśli reszta byłaby zgodna ze stylem), jeśli te części owoców pływałyby w piwie (oczywiście pod warunkiem, że opis stylu by tego nie dopuszczał).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.