Bioły 0 Posted December 19, 2017 Witam. Zastanawiam się nad użyciem ozonatora przed wszelakimi pracami na otwartym fermentorze z brzeczką. Skoro używają ozonowania do odgrzybiania klimatyzacji w autach ,czemu by nie zastosować go do zminimalizowania prawdopodobieństwa zarażenia piwa. Serce takiego ozonatora można kupić na azjatyckim portalu za max.25$ Co myślicie o takim pomyśle?? Takie urządzenie znajdzie zastosowanie w naszych autach Quote Share this post Link to post Share on other sites
Undeath 1199 1 Items Posted December 19, 2017 Wyszukiwarka boli jak cholera: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dr2 546 Posted December 19, 2017 8 minut temu, Bioły napisał: Co myślicie o takim pomyśle?? Sądząc po zadanym pytaniu, wnioskuję że nie czytałeś nic o szkodliwości ozonu, ani o poziomach bezpiecznych stężeń więc myślę, że zakup ustrojstwa od majfrenda i jego instalacja wygeneruje Ci tematów na wiele kolejnych pytań w tym jakże pojemnym dziale Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bioły 0 Posted December 19, 2017 Przyznam że nie użyłem szukajki. Wiem, że stężenie zbyt duże jest szkodliwe dla zdrowia. Chodziło mi tylko o wcześniejsze przygotowanie pomieszczenia bez obecności ludzi. Taki projekt DIY. Nie było tematu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Versaar 77 Posted December 19, 2017 (edited) 2 godziny temu, Bioły napisał: . Chodziło mi tylko o wcześniejsze przygotowanie pomieszczenia bez obecności ludzi. Przerost formy nad treścią, tudzież strzelanie z armaty do wróbla. Browar domowy to nie laboratorium za 25 dolarów to kupisz jakieś 35kg słodu podstawowego, a to już lepsza inwestycja w naszym hobby Edited December 19, 2017 by Versaar Quote Share this post Link to post Share on other sites
sredstvom 78 Posted December 20, 2017 20 godzin temu, Versaar napisał: za 25 dolarów to kupisz jakieś 35kg słodu Madrego to i przyjemnie poczytac Quote Share this post Link to post Share on other sites
grzesiuu 10 Posted July 24, 2020 Zastanawiam się nad ozonowaniem nie pomieszczenia, a butelek i kapsli. W planach mam włożenie transportera z butelkami do worka plastykowego i włączenie w nim ozonatora 10g na 5 minut. Jak samochód się z ozonuje w 20 min. to 5 wg. mnie wystarczy. Operacje planuje przeprowadzić na świeżym powietrzu. Quote Share this post Link to post Share on other sites