Jump to content
Kurt

Porter bałtycki - twardość wody

Recommended Posts

Mam pytanie o zalecaną twardość wody do portera bałtyckiego. Mam w kranie dosyć twardą wodę 325 ppm CaCO3 i zazwyczaj zmiękczam ja przepuszczając przez filtr osmotyczny. Pytanie jest czy jak w przypadku stouta twardość wody jest zaletą czy lepiej ją trochę zmiękczyć?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Do ciemnych piw twarda woda będzie lepsza.

Oczywiście wpływ na smak piwa mają jeszcze inne "składniki" wody, ale jeśli chodzi o samą twardość - to twarda :) 

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.