rumburak 0 Posted March 27, 2010 (edited) Witam szanowne grono Piwowarek i Piwowarów w jakże doniosłym dla mnie dniu. Dniu w którym, zabutelkowałem moją pierwszą warkę ( z procesem zacierania ). Mam nadzieję że moje pierwsze piwo da się wypić pomimo popełnienia kilku błędów w warzeniu. Czy mogę już powiedzieć: JESTEM PIWOWAREM DOMOWYM? Edited March 27, 2010 by rumburak Quote Share this post Link to post Share on other sites
kopyr 119 Posted March 27, 2010 Czy mogę jużpowiedzieć: JESTEM PIWOWAREM BOMOWYM? Jeśli warzysz na jachcie, to myślę, że chyba tak. :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sojer 83 Posted March 27, 2010 Czy mogę jużpowiedzieć: JESTEM PIWOWAREM BOMOWYM? Jeśli warzysz na jachcie' date=' to myślę, że chyba tak. :lol:[/quote'] Ewentualnie jeśli w garażu ma takielunek i warzy pod nim Quote Share this post Link to post Share on other sites
rumburak 0 Posted March 27, 2010 Już poprawiłem. Dzięki za szybką reakcję Quote Share this post Link to post Share on other sites
kopyr 119 Posted March 27, 2010 Czy mogę już powiedzieć: JESTEM PIWOWAREM DOMOWYM? Możesz. A czy kolega jest dzieckiem JPD? Quote Share this post Link to post Share on other sites
rumburak 0 Posted March 27, 2010 (edited) No to JESTEM PIWOWAREM DOMOWYM !!! Piwowarstwem domowym zainteresowałem się przeszło rok temu. Od tego czasu śledzę forum, czytam poradniki, zakupiłem sprzęt itd. Mam 35 lat. Lecz nie chciałem się sam nominować do tak zacnego grona. Edited March 27, 2010 by rumburak Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pieron 151 1 Items Posted March 27, 2010 Witam i ja z miasta obok. Quote Share this post Link to post Share on other sites
henry 3 Posted March 27, 2010 Witam i ja... nie tak dawno i mnie tu witali, ale jeszcze nie zabutelkowałem Quote Share this post Link to post Share on other sites
pako1 3 Posted March 27, 2010 Witam i pozdrawiam prawie sąsiada Jak będziesz w potrzebie pisz na PW Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ignac99 14 Posted March 27, 2010 Witaj , Rumburak. Gratuluję pierwszej warki. Życzę powodzenia w warzeniu i mam nadzieję, że będzie okazja do skosztowania Twoich dokonań. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jejski 323 1 Items Posted March 27, 2010 Witam szanowne grono Piwowarek i Piwowarów w jakże doniosłym dla mnie dniu. Dniu w którym, zabutelkowałem moją pierwszą warkę ( z procesem zacierania ). Mam nadzieję że moje pierwsze piwo da się wypić pomimo popełnienia kilku błędów w warzeniu. Czy mogę już powiedzieć: JESTEM PIWOWAREM DOMOWYM? Skoro uwarzyłeś piwo to jesteś pełnoprawnym członkiem braci piwowarskiej Za piwo pierwsze piwo uwarzone z procesem zacierania masz jak zwykle u mnie + Widzę że Rybnik prężnie się rozrasta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ignac99 14 Posted March 27, 2010 Za piwo pierwsze piwo uwarzone z procesem zacierania masz jak zwykle u mnie + Widzę że Rybnik prężnie się rozrasta. Właśnie chciałem napisać, że za pierwszą warkę z zacieraniem dostaniesz plusik od Jejskiego..................Jejski był szybszy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
admiro 68 1 Items Posted March 27, 2010 Bardzo fajny nick, doceniam konkretne podejście do tego tematu w przeciwieństwie do nazw użytkowników typu mari01989 albo pietrek7763 Ale to offtopic Pozdrawiam zacierającego Quote Share this post Link to post Share on other sites
czara6 1 Posted March 27, 2010 Witam nowego forumowicza. ps. Jejski mi też się + należy, w poniedziałek był mój pierwszy raz... z zacieraniem Quote Share this post Link to post Share on other sites
19Mateusz87 54 Posted March 28, 2010 Witam kolegę z Rybnika, życzę samych udanych warek Zaczynałem jak Ty od zacierania i mogę powiedzieć, że od początku bardzo dobrze się bawię Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jejski 323 1 Items Posted March 28, 2010 ps. Jejski mi też się + należy, w poniedziałek był mój pierwszy raz... z zacieraniem ,ale nie była to Twoja pierwsza warka z procesem zacierania Daję + tylko za pierwszą warkę zacieraną, to takie nagradzanie swoich niespełnionych ambicji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
rumburak 0 Posted March 28, 2010 Dziękuję za powitania. W przyszłym tygodniu zaplanowałem warkę no 2. Pale Ale z zestawu HB. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szwed 48 Posted March 28, 2010 Witaj Rumburaku, mam nadzieje ze Arabela tez mieszka w Rybniku i się tutaj zamelduje. Gratuluje pierwszej Warki. Jejski ja już mam 18 warek wszystkie z zacieraniem a plusika od Ciebie nie dostałem Quote Share this post Link to post Share on other sites
bastisz 1 Posted March 29, 2010 Witam! serdecznie wszystkich na piankowym forum, od dość dłuższego czasu na razie obserwowałem i czytałem ale postanowiłem dołączyć Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jejski 323 1 Items Posted March 29, 2010 Witaj Rumburaku, mam nadzieje ze Arabela tez mieszka w Rybniku i się tutaj zamelduje. Gratuluje pierwszej Warki.Jejski ja już mam 18 warek wszystkie z zacieraniem a plusika od Ciebie nie dostałem Naprawiam swoje niedopatrzenie, masz + Quote Share this post Link to post Share on other sites