MrT 33 1 Items Posted November 26, 2017 (edited) Hej, chciałbym stworzyć "luźny" klon owsianej ipy z Pinty - Express IPA. Oto co ułożyłem (wszystkie wyliczenia według BS2): BLG ok. 15,6 (z laktozą) Zasyp: Pale Ale (Weyermann) - 4 kg Carahell (Weyermann) - 0,6 kg Płatki owsiane - 0,5 kg Słód owsiany (Thomas Fawcett) - 0,4 kg Laktoza - 0,4 kg Drożdże: SafAle S-04 Zacieranie: 67C - 60 min. 76C - 10 min. Gotowanie i chmielenie (do poziomu ok. 60 IBU): Czas gotowania: 90 min. Warrior - 15 g - 60 min. Falconer's Flight - 20 g - 0 min. Hop stand prze 20 min. następnie chłodzenie. Citra - 20 g - 0 min. Hop stand prze 20 min. następnie chłodzenie. Ekuanot - 20 g - 0 min. Hop stand prze 20 min. następnie chłodzenie. Laktoza na ostatnie 15 min. Na zimno: Falconer's Flight - 30 g - 5 dni Ekuanot - 30 g - 5 dni Citra - 30 g - 5 dni Suma chmieli: 160 g Wydaje mi się, że receptura jest w miarę prosta i powinno być ok. Będzie z tego coś dobrego? Edited November 26, 2017 by MrT Quote Share this post Link to post Share on other sites