Jump to content
bajker

Kadź warzelna

Recommended Posts

Witam
Jako że zostałem "poproszony" przez moją lepszą połowę o zaprzestanie warzenia w kuchni a mogę się wyprowadzić z warzeniem do pomieszczenia w którym mógłbym to robić bez problemowo, jedynie z ograniczeniem do używania otwartego ognia, postanowiłem przejść na grzanie elektryczne.
Kadź zacierną mam zamiar zbudować na bazie kega 50l z grzałkami kupionymi od Sprawka, posiadam już wszystkie "klamoty" potrzebne do budowy, teraz tylko spawacz i do dzieła :)

Na kadź warzelną kupiłem garnek 71l (Edenberg) i chciałbym w nim zainstalować grzałkę 3 X 2KW , coś jak na tym zdjęciu od użytkownika Lewatywa8(tu akurat jest podwójna), każdy element grzejny na oddzielną fazę z wyłącznikami aby po doprowadzeniu brzeczki do wrzenia gotować tylko na jednej z nich.
lewatywa.thumb.jpg.bbfd68eeff9a2aa59e01d5b7abbd4bcb.jpg

Moje pytania są takie:
czy ta grzałka się nadaje do tego celu ?
czy da radę z z 50-60 litrami ?
czy nie będzie przypalać brzeczki ?
Mile widziane jakieś sugestie co do zastosowania innych rozwiązań(elektrycznych)

Edited by bajker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.