Skocz do zawartości

Kadź warzelna


bajker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Jako że zostałem "poproszony" przez moją lepszą połowę o zaprzestanie warzenia w kuchni a mogę się wyprowadzić z warzeniem do pomieszczenia w którym mógłbym to robić bez problemowo, jedynie z ograniczeniem do używania otwartego ognia, postanowiłem przejść na grzanie elektryczne.
Kadź zacierną mam zamiar zbudować na bazie kega 50l z grzałkami kupionymi od Sprawka, posiadam już wszystkie "klamoty" potrzebne do budowy, teraz tylko spawacz i do dzieła :)

Na kadź warzelną kupiłem garnek 71l (Edenberg) i chciałbym w nim zainstalować grzałkę 3 X 2KW , coś jak na tym zdjęciu od użytkownika Lewatywa8(tu akurat jest podwójna), każdy element grzejny na oddzielną fazę z wyłącznikami aby po doprowadzeniu brzeczki do wrzenia gotować tylko na jednej z nich.
lewatywa.thumb.jpg.bbfd68eeff9a2aa59e01d5b7abbd4bcb.jpg

Moje pytania są takie:
czy ta grzałka się nadaje do tego celu ?
czy da radę z z 50-60 litrami ?
czy nie będzie przypalać brzeczki ?
Mile widziane jakieś sugestie co do zastosowania innych rozwiązań(elektrycznych)

Edytowane przez bajker
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.