Jump to content
marcinos

Lite Rye IPA/APA

Recommended Posts

Witam. Czy z czegoś takiego powstanie coś sensownego ? Chodziłoby mi o coś niskoalkoholowego, ok 6 - 7 Blg

 

Pilzneński 2kg

Żytni 1kg

Karmelowy 30 0,3kg

 

Zacierane w 72C przez 60 min i podniesione do 78 na 5 min

 

Nelson Sauvin 10g - 15min

Pacifica 10g - 15 min

Motueka 10 - 15 min

Waimea  10g - 15 min

 

Fermentacja na US-05

 

Nelson, Waimea, Motueka, Pacifica - po 20 g na zimno na 5 dni

 

Proszę o sugestie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Będzie mało treściwe. 

Mogę z czystym sumieniem polecić moją wariację nt. zasypu z Lite Apy Undeath'a:

Miał okazję ją pić i zdecydowanie pochwalił w porównaniu do swojej.

Poza tym - może Ci wyjść zbyt duża gorycz. Rzuć trochę na FWH / 60', resztę na 0' i whirlpool. Gdybym miał coś poprawić w tej mojej wersji to zdecydowanie nie pomyliłbym się i wrzucił chmiel na whirlpool zamiast na 0' :)

Edited by Maciejeq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.