luty 0 Posted March 22, 2010 witam wszystkie piwowarki i piwowarów ! na razie niewiele mam do napisania, bo pierwsza warka z kita dopiero bąbelkuje pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
kolomar 34 Posted March 22, 2010 Witaj. Napisz skąd jesteś, tysiące piwowarów domowych tylko czekają żeby Cię wesprzeć radą, surowcami, czy butelczyną swojego piwa Quote Share this post Link to post Share on other sites
czara6 1 Posted March 23, 2010 Witaj na forum. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szwed 48 Posted March 23, 2010 cześć masz jakieś imie ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
uups 5 Posted March 23, 2010 siemka luty w marcu Quote Share this post Link to post Share on other sites
pako1 3 Posted March 23, 2010 Witam Może byś uzupełnił profil Quote Share this post Link to post Share on other sites
luty 0 Posted March 24, 2010 dzięki. przy okazji informuję, że burzliwa zakończona (niecałe 4 dni, ale jest 1°Blg). wieczorkiem będzie butelkowanie. pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pieron 151 1 Items Posted March 24, 2010 Witaj, sprawdz jeszcze odczyt w wodzie-powinno być 0. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Stasiek 112 1 Items Posted March 24, 2010 Dopowiem na wszelki wypadek, że w wodzie o temp 20°C. 1°Blg jest prawdopodobne przy dodatku cukru do brewita... Quote Share this post Link to post Share on other sites
luty 0 Posted March 24, 2010 sprawdziłem już wcześniej w wodzie jest 0, w wodzie z pirosiarczynem 3 (tak przy okazji dezynfekcji). a dodawałem nie cukru a ekstraktu słodowego light coopersa. próbka w smaku goryczkowa, średnio mętna, ale wygląda, pachnie i smakuje jak piwo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Stasiek 112 1 Items Posted March 24, 2010 a dodawałem nie cukru a ekstraktu słodowego light coopersa. O... i to się chwali. A powiedz jaki miałeś blg początkowy? Quote Share this post Link to post Share on other sites
luty 0 Posted March 24, 2010 na początku to zawaliłem konkretnie, bo nie zmierzyłem blg. w ogóle jak to za pierwszym razem było sporo zamieszania i niepewności (chociaż ta jeszcze została, bo trzeba na efekt końcowy poczekać) mam dosyć dobrze obfotografowany cały proces, więc jak znajdę chwilę to zamieszczę galerię. Quote Share this post Link to post Share on other sites