Jump to content
Sign in to follow this  
księciu-niu

jaśmin

Recommended Posts

Witam,

wymyśliłem sobie, że do Black IPA dodam dodatkowo słodka skórkę pomarańczy (25 g. na jakies 10-15 minut przed końcem) i jaśmin - tak trochę na wzór Bersekera z Kingpina. I nie bardzo wiem ile i kiedy dodac tego jaśminu, żeby jednak wyszła Black IPA, a nie herbatka kwiatowa. W necie wiele nie znalazłem: ktoś dodawał na cichą 40 g. (i podobno było mocno jaśminowe), ktos inny 20 g. na 10 minut i 20 g na cichą (ale nie wiem z jakim rezultatem). Więcej informacji nie znalazłem.

Czy ktoś mógłby coś podpowiedzieć?  (sam skłaniam się żeby dac po 10 g. na 10 minut i na cichą albo 20 g. po wyłączeniu palnika) - chciałbym tylko jakąś kwiatową nutę, a nie piwo jaśminowe.

 

Z góry dziękuję za pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.