Skocz do zawartości

Cydr. Czy to dobrze wygląda?


CraftMat

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, CraftMat napisał:

To ja już w zasadzie nie wiem Chłopaki co robić ;) Mam czekać aż się samo w butli sklaruje? Jak to obserwuję to się jakoś nie garnie do sklarowania

 

Jeśli skończyła się fermentacja i drożdże posprzątały po sobie to bym butelkował

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dnia 10.11.2017 o 22:22, Mibor napisał:

@Łyskacz nie pisz posta pod postem, po to jest opcja: edytuj.

Wracając do tematu: klarować może się pól roku lub dłużej, rada żeby czekać z butelkowaniem do tego czasu jest co najmniej dyskusyjna.

Zawsze tak robię i cydr wychodzi. I nie klaruje się pół roku. Wystarczy zlać z 2-3 razy znad osadu

Edytowane przez Łyskacz
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.