Jankasper 78 Posted October 17, 2017 Dobry wieczór, z okazji mojej 50 warki postanowiłem zrobić pierwsze piwo dolnej fermentacji. Lubię lagery mocno słodowe. Oprócz pilzneńskiego, carapils i monachijskiego II chciałem dodać słód biscuit. Co wy na to? warto? Warka nr 51 to też będzie lager, pilzneński ze słodem melanoidynowym. Zacieranie dekokcyjne, dwuwarowe. Za wszelkie sugestie co do proporcji, słodów będę wdzięczny. Chcę poprostu uwarzyć 2 ładne lagerki. Mam ze słodów: SŁÓD PALE ALE Maris Otter SŁÓD WIEDEŃSKI SŁÓD MONACHIJSKI II SŁÓD PALE ALE SŁÓD BISCUIT SŁÓD MELANOIDYNOWY SŁÓD ZAKWASZAJĄCY Drożdże - SAFLAGER W34/70 - i GLW35 GERMAN LAGER 10 g - Gozdawa, chmiel marynka, żatecky, palisade i kolekcja chmieli amerykańskich. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tombatold 5 Posted October 18, 2017 Gratuluję i powodzenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jankasper 78 Posted October 18, 2017 8 hours ago, Tombatold said: Gratuluję i powodzenia. a podziękować, zobaczymy jak wyjdzie ciasteczkowy lager. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jancewicz 234 1 Items Posted October 24, 2018 I jak wyszedł? Quote Share this post Link to post Share on other sites