Korzen_ 16 Posted October 14, 2017 Hej, koledzy mam dylemat jaki zawór zamontować do garnka. Zastanawiam się nad 1/2'', tylko nie wiem czy przez 1/2'' zacier będzie bez problemów spływał, czy będzie się blokował. Opcją jest 1'' zawór, ten z kolei jest po prostu wielki. Podpowiedzcie, który będzie lepszy. Z góry dzięki, Korzeń. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hary86 55 Posted October 14, 2017 Jeśli nie planujesz jakichś olbrzymich wybić to 1/2 w zupełności wystarczy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Matz 9 Posted October 14, 2017 A zawór 3/4"? Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hary86 55 Posted October 14, 2017 Czy to będzie 1/2 3/4 czy 1 to i tak wszystko zależy od tego jaki króciec dasz na wylocie, bo to on będzie ograniczał przepływ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Korzen_ 16 Posted October 14, 2017 Wszystko w tym samym rozmiarze. Gar ma 50 l i ostatnio był pełny, 12 kg słodu i 36 l wody, więc dość gęsty zacier. Mam na stanie 1'' komplet, tylko przeraża mnie rozmiar zaworu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jarzyn_waleczny 79 1 Items Posted October 14, 2017 Ja bym montował calowy, ten się na pewno nie przytka. Quote Share this post Link to post Share on other sites