Jump to content
Sign in to follow this  
drakon

Mangrove Jack's -Belgian Wit M21

Recommended Posts

Mangrove Jack's -Belgian Wit M21
 
large_26037847058d906894a86c.jpg
 
Szczep drożdży górnej fermentacji polecany do klasyczny belgijskch piw typu Witbier. Produkują piwa o smaku dobrze zbalansowanym między przyprawowymi fenolami a owocowymi estrami. Zachowują wyraźny profil słodowy.
Polecany do piw typu: Witbier, Grand Cru
 
Flokulacja: niska
Odfermentowanie: 70-75%
Zalecana temp. fermentacji: 18° - 25°C
 

Fermentowałem nimi Wita w niższej temperaturze niż zalecana, 15-16C i wyszedł bardzo fenolowy/przyprawowy, tak bardzo że aż przykryło mi kolendrę i curacao. Jakie Wy macie wrażenia po użyciu tych drożdży?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A start w normalnym czasie? Piwo wyszło dobre technicznie?

A tak w ogóle jakie głównie przyprawy wyszły?

 

Tyle fajnych szczepów ma Mangrove ale po tej czarnej serii rok-dwa temu coś nieśpieszno mi do nich ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.