Jump to content
Sign in to follow this  
Belzebub

Brew body

Recommended Posts

Maltodekstryna; nie stosowałem bo nie było w sprzedaży, ale na pewno kupię - pozwala podnieść treściwość piwa, gdy przypadkiem wyszło za wytrawne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

już o tym pisałem ale nie było większego zainteresowania. :D

 

ja stosuję z powodzeniem syrop skrobiowy który się składa z 80 % z dekstryn

syrop do kupienia w każdym średnim mieście za ok 2,5 zł kg

Share this post


Link to post
Share on other sites

BNP a masz jakis link do sklepu gdzie to sprzedają ?

Chyba też się skuszę o pokombinuję z tym.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zakupiłem ostatnio ten wynalazek do niekoalkoholowego piwa, które mam zamiar w weekend zmontować.

Smak proszku podobny jest do śmietanki do kawy (w proszku). Po rozpuszczeniu nie wyczywam żadnej słodyczy.

Dodałem drożdży, żeby sprawdzić czy w ogóle fermentuje. Jakaś praca drożdży jest zauwazalna, ale podejrzewam, że to skutek ich obudzenia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.