Belzebub 24 Posted March 19, 2010 http://twojbrowar.pl/prestashop/565-brew-body-1kg.html Czy ktoś może to stosował ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
coder 397 Posted March 19, 2010 Maltodekstryna; nie stosowałem bo nie było w sprzedaży, ale na pewno kupię - pozwala podnieść treściwość piwa, gdy przypadkiem wyszło za wytrawne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bnp 179 Posted March 19, 2010 już o tym pisałem ale nie było większego zainteresowania. ja stosuję z powodzeniem syrop skrobiowy który się składa z 80 % z dekstryn syrop do kupienia w każdym średnim mieście za ok 2,5 zł kg Quote Share this post Link to post Share on other sites
Belzebub 24 Posted March 19, 2010 BNP a masz jakis link do sklepu gdzie to sprzedają ? Chyba też się skuszę o pokombinuję z tym. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bnp 179 Posted March 19, 2010 maltodekstryna jest na aledrogo http://www.allegro.pl/item953484428_maltodekstryna_kukurydziana_najlepsza_14zl_kg.html syrop skrobiowy kupisz w sklepie dla zaopatrzenia cukierni/piekarni - tylko pytaj o niskoscukrzony Quote Share this post Link to post Share on other sites
Belzebub 24 Posted March 9, 2011 zakupiłem ostatnio ten wynalazek do niekoalkoholowego piwa, które mam zamiar w weekend zmontować. Smak proszku podobny jest do śmietanki do kawy (w proszku). Po rozpuszczeniu nie wyczywam żadnej słodyczy. Dodałem drożdży, żeby sprawdzić czy w ogóle fermentuje. Jakaś praca drożdży jest zauwazalna, ale podejrzewam, że to skutek ich obudzenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites