Skocz do zawartości

[chmiel] Domowe suszenie i pakowanie chmielu


Swiaderny

Rekomendowane odpowiedzi

  • 4 miesiące temu...

Super robota. Ja robię podobnie, ale nie rozdrabniam chmielu. Szyszki pakuję do woreczków próżniowych. Podczas odsysania ugniatam dłonią, żeby taki woreczek był płaski. Szyszki bardzo dobrze się kompresują, w woreczku o wymiarach 20*15*0,5cm mieści się spokojnie 100g. Takie woreczki potem pakuje w zamrażarce do szuflady na lód. Weszło mi do takiej szuflady 1kg chmielu. Jak chcę użyć mniejszej ilości chmielu to potem ponownie odsysam powietrze i zgrzewam. Pakowanie w mniejsze ilości jest wygodniejsze, ale pewnie zabrakło by mi miejsca w zamrażarce.

Plusik za ładny opis.

20180215_194850.jpg

Edytowane przez Piotr503
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.