Skocz do zawartości

Ankieta - Milk Stout, chmielenie


maxlab

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 2.10.2017 o 11:15, maxlab napisał:

- jakich chmieli używacie?

- jaki czas chmielenia?

- a może tak nie chmielić?

- Cokolwiek kontynentalne

- Tak jak Kantor napisał, na 60 minut na 25-30 IBU

- Chmielić koniecznie (chmiel jest bardzo dobrym środkiem konserwującym i ma właściwości antyseptyczne, nie ma za zadanie jedynie ładnie pachnieć i dawać gorycz - poczytaj dlaczego IPA to IPA :) )

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.