Jump to content
Matz

Belgian Pale ale oraz Dubbel

Recommended Posts

Cześć braci piwowarskiej, 

 

Chce uwarzyć dwa piwka : BPA oraz Dubbla. Warek na swoim koncie mam mało, więc proszę was o weryfikacje recetur. Posiłkowałem się recepturami Dori. 

BPA 13Blg 35Litrów 

Pale ale: 4,6kg
Monachijski: 1,84 kg
AbbeyMalt: 0,55kg

Carrabelge: 0,36kg

Zacieranie: 
64st. - 20min

72st - 40min

+Mashout

Chmiel Perle 55g w 10' 

Chmiel Lubelski 55g w 50' 

Gotowanie: 65min 

 

Drożdze FM25 w starterze. Chciałbym, żeby piwo było lekko herbatnikowe, tostowe. 

Dubbel 19,5Blg 35litrów

Pilzneński 8,75kg
Wiedeński 1,75kg
Karmel 350-450 - 0,5kg
Karmel 40-60 0,35kg  / lub AbbeyMalt 0,35kg 
+Cukier kandyzowany 0,875kg

Zacieranie: 
67-70st. - 60min

Chmiel Perle 20g - w 0' 

Chmiel Perle 20g - w 30' 

Cukier kandyzowany w 50'

Chmiel Spalt Select 25g - w 60' 

 

Gęstwa po BPA. Liczę na karmel, herbatniki, ciastka, śliwki. Może lekko przyprawowe. 


 

Edited by Matz
chochlik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.