Jump to content
Pafio

Gar zacierny

Recommended Posts

Witam,

 

do tej pory zacierałem w 2 garach 35l i  25l z których uzyskiwałem ponad 100 butelek piwa. Jednak pilnowanie 2 garów niezależnie bywa problematyczne (zawsze trzeba na któryś czekać).

Postanowiłem zainwestować w gar emalia 50l. 

 

Oprócz "standardowego" o średnicy 45 cm wys 32 cm:

http://allegro.pl/garnek-emaliowany-wysoki-duzy-z-pokrywa-45cm-50l-i6922735710.html 

 

znalazłem takiego dziwoląga fi 57cm, wysokość 21 cm

http://allegro.pl/rondel-gastronomiczny-emaliowany-57-cm-poj-50-l-i6797690846.html

 

Niski a szeroki gar ułatwiłby utrzymywanie stałej temperatury podczas zacierania.

Mam kuchenkę gazową 60 cm więc taki rondel mógłbym ogrzewać wszystkimi palnikami naraz.

Czy ktoś ma doświadczenia z tak szerokim garem? Sprawdzi się przy zacieraniu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.