Jump to content
quattro

Chłodnica zanurzeniowa

Recommended Posts

Witam

Stoje przed kupnem chłodnicy zanurzeniowej i zastanawiam się czy lepsza będzie wykonana z rury karbowanej (Ok. 8m, fi 16) czy Zwykłej nierdzewki. Ważniejsze jest dla mnie zachowanie sterylności i czystości sprzętu niż sama wydajność. Czy brzeczka będzie się chłodzić 20 czy 30 minut nie robi mi większego znaczenia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam karbowankę, wcześniej miałem zwykłą nierdzewkę różnic w myciu i sterylizacji nie ma w zasadzie żadnych. No dobra karbowankę trzeba troszkę mocniej poszorować ale ładnie wszystko schodzi. Dezynfekcja jak zawsze u mnie  wrzucam chłodnicę na 20 minut przed końcem gotowania. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.