Jump to content
Pawel123470

Mątwa drożdżowa z Witbier-a do AIPA

Recommended Posts

Witam szanowni Piwowarzy, 
Uwarzyłem kilka tygodni temu witbier-a, była to moja pierwsza warka z zacieraniem. Udało się, więc butelkując zebrałem drożdże do słoika i mam na kolejną warkę. Teraz jednak chciałem zrobić AIPA. Czy mogę dodać mątwę drożdżową od witbier-a i jak to wpłynie na smak? Mam jeszcze nie otwierane drożdże US-05, ale chciałem użyć tego co już mi się rozmnożyło.
Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Godzinę temu, Pessos napisał:

Możesz tak zrobić ale wtedy wyjdzie ci WIT IPA, z pewnością drożdże dadzą charakterystyczne dla witbiera smak i aromat.

Czyli będzie prawdopodobnie bardziej wytrawny i lżejszy, mam rację?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...