Jump to content

lager


Guest tomato
 Share

Recommended Posts

Guest tomato

witam

 

3kg pilzneńskiego

0.2kg carapils

30g magnum

20g Saaz

 

zacieranie 70°C ostygło do 60°C

 

chmiel 60' magnum a potem 5' saaz

wyszło 14L -11°Blg

 

zastanawia mnie jak ma sie temperatura zacieru do jakości piwa.

fermentator średnio trzymał temperaturę i przez godzinę straciła 10°C

nie za mało chmielu?

 

za jakiś czas zamierzam powtórzyć tę warkę, czy wszystko ok w przepisie? nie za mało chmielu?

Link to comment
Share on other sites

Co do zacierania się nie wypowiadam ale chmielu to wg mnie dużo za dużo :)

Ja robiłem pilsa na 20g magnum i wyszedł wystarczająco chmielowy (przy 20l).

Na 14l to mi kalkulator pokazuje 74 IBU a dla pilsa powinno oscylować w okolicach 40-50 IBU.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.