Miklosz Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 Hej, bracô Kaszëbi! Jak się temat palnika skończył? Udało się czy work in progress? Mam ten sam dylemat i kombinuję. Nawet doczytałem w instrukcji do swojej płyty, że była ona w dwóch wersjach - ja mam tę tańszą niestety z największym palnikiem 3kW, a wersja mocniejsza miała palnika z "potrójną koroną" co wyciąga już 4kW. Da się to bezboleśnie podmienić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kòpôcz Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 Òn bèł ùmarłè...Ja zapomniałem, oswoiłem się z tym, że tylko umiarkowanie mi wrze, czekam, aż mnie na remont kuchni weźmie i nową kuchenkę z palnikiem wok kupię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
c64club Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 (edited) DELETE Nie zauważyłem odpowiedzi. Edited May 5, 2020 by c64club Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Żukowski Posted May 5, 2020 Share Posted May 5, 2020 Jeśli używasz gazu z sieci, to pytanie jaka średnica rurek doprowadzających gaz do kuchenki. W moim przypadku są rurki miedziane o minimalnej dopuszczalnej średnicy (nie pamiętam dokładnie średnicy). Efekt jest taki, że kiedy odkręcę na kuchence palnik 5000W + 1750W, to pierwszy zaczyna palić słabiej. 5000W ustawione skrajnie na płycie jest w moim przypadku teoretyczne. Gar za dużo wystaje, żeby efektywnie korzystać tylko z tego palnika. Najlepsze byłoby rozwiązanie 5-palnikowe. Pytanie, czy wymiana dyszy lub samej kuchenki tobie pomoże. Może przyłącze być za słabe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts