Jump to content
Sign in to follow this  
krzychum

Cześć :)

Recommended Posts

(zgodnie z protokołem)

Cześć wszystkim!

Dołączam do szanownego grona i jestem pewny, że zamienimy niejedno zdanie w naszych forumowo wiodących tematach.

Jestem ze Szczecina, dotychczas zdecydowanie bardziej byłem odpowiedzialny za degustację różnych piw (też przygotowywanych przez moich kolegów, którzy warzą od dłuższego czasu, raczej różne aipy itp), niestety będąc miłośnikiem piw ciemnych zawsze byłem skazany na te kupne, w których zazwyczaj mi czegoś brakowało, a jak już znalazłem jakieś odpowiednie to było to piwo, które się pojawiło i nigdy więcej nie można go było dostać. Nadeszła w końcu wiekopomna chwila by po prostu wziąć sprawy w swoje ręce, przestać opijać kolegów na potęgę i warzyć coś samodzielnie, pod swoje upodobania i gust ;)

Postanowiłem rozpocząć moją przygodę omijając brewkity i od razu ruszyć z zacieraniem, efektem są uwarzone od zera dwie warki (stouty), naturalnie z pewnym odstępem czasowym (trzeba było odpowiedno wydegustować własne dziewicze dzieło i efekt był na tyle dobry, że popełniłem drugie podobne). Sądzę, że każdy kiedyś zaczyna, a z Waszą pomocą tych warek niedługo będzie zacna i mnoga ilość, a jakość (i przyjemność z samego warzenia) będzie tylko rosła :)

Pozdrawiam wszystkich i do przeczytania w innych postach :)

k

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.