Jump to content
Sign in to follow this  
dori

Slovak Homebrewing Star 2010

Recommended Posts

28 maja w ramach Festiwalu Piwa w słowackiej Rožňawie odbędzie się druga edycja konkursu Slovak Homebrewing Star.

 

Kategorie konkursowe:

 

1. jasne piwo z ekstraktów słodowych

2. półciemne piwo z ekstraktów słodowych

3. ciemne piwo z ekstraktów słodowych

4. piwa z ekstraktów słodowych o ekstrakcie powyżej 14° Plato albo 6% obj. alkoholu

5. piwo jasne ze słodów

6. piwo ciemne ze słodów

7. piwo ze słodu o ekstrakcie powyżej 14° Plato albo 6% obj. alkoholu

 

8. kategoria absolutnego zwycięzcy ? dla najlepszych piw w kategoriach 1-7.

 

Każdy piwowar może zgłosić dwa piwa w każdej kategorii.

 

Opłaty:

10 Euro za 1-3 piw

20 Euro za 4 i więcej piw

 

Tak jak w ubiegłym roku zajmę się organizacją "przerzutu" piw na Słowację.

Już wkrótce dokładne informacje dotyczące konkursu pojawią się na stronie głównej.

W tygodniu postaram się podać szczegóły organizacyjne dotyczące wysyłki piw.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tym razem nie odpuszczę :) Trzeba zakasować po raz kolejny słowaków :D

Edited by Jejski

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jasne że startujemy ,Ján Pokrievka kilka dni temu przysłał mi wiadomość o tym konkursie

Ja też informację dostałam jakiś czas temu. Dziś Janek wpadł do mnie na piwo, więc obgadaliśmy szczegóły i dlatego dopiero dziś info :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jasne że startujemy ' date='Ján Pokrievka kilka dni temu przysłał mi wiadomość o tym konkursie[/quote']

Ja też informację dostałam jakiś czas temu. Dziś Janek wpadł do mnie na piwo, więc obgadaliśmy szczegóły i dlatego dopiero dziś info :)

Napisał że szczegóły poda Tobie to sie nie wychylałem :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dziś Janek wpadł do mnie na piwo, więc obgadaliśmy szczegóły i dlatego dopiero dziś info :)

czyli miejsca na podium już poustalane? :D:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dziś Janek wpadł do mnie na piwo' date=' więc obgadaliśmy szczegóły i dlatego dopiero dziś info :)[/quote']

czyli miejsca na podium już poustalane? :D:lol:

Ale tylko w kategorii "ze słodów" :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Każdy piwowar może zgłosić dwa piwa w każdej kategorii.

Mnie to oczywiście nie dotyczy ale smutno byłoby, jeśli ktoś zajmie 1. i 2. miejsce w danej kategorii.

Miło, że Słowacy o nas pamiętają. Zastanawiam się jedynie, dlaczego Żywiec pozostaje polski. Kweatie organizacyjne :D Powiedziałbym, że to KPD "środkowowschodniegokontynentu".

Tak jak w ubiegłym roku zajmę się organizacją "przerzutu" piw na Słowację.

Współczuję. Może jednak jakieś standaryzowane etykiety?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elroy już wrzucił oficjalne info na główną stronę http://www.piwo.org/pliki/2010/03/PL_SHS2010.pdf. Tłumaczenie dostałam od Słowaków więc proszę o wyrozumiałość :D

Teraz na nadmiar wolnego czasu, jak już pewnie zauważyliście nie cierpię, więc troszkę będziemy musieli zmienić sposób oznakowania butelek, tak abym nie musiała sama obklejać każdej butelki, ale nad tym jeszcze pomyślimy :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co uważacie, że powinno znaleźć się na etykiecie ? Przygotuję pdfa do wydruku i naklejenia na butelkę.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Co uważacie, że powinno znaleźć się na etykiecie ? Przygotuję pdfa do wydruku i naklejenia na butelkę.

Imię i nazwisko Piwowara, nazwa piwa i kategoria w której jest wystawione. Etykietka informacyjna musi być dość mała tak aby nie wpływała na ogólny "dizajn" butelki, bo takowy też będzie oceniany :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ale jaja, znów nasi startują :D

Teraz polacy będą warzyć piwo u sąsiadów.

 

Dori czy odbierać będziesz na tyskiej giełdzie?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jasne że startujemy ' date='Ján Pokrievka kilka dni temu przysłał mi wiadomość o tym konkursie[/quote']

Ja też informację dostałam jakiś czas temu. Dziś Janek wpadł do mnie na piwo, więc obgadaliśmy szczegóły i dlatego dopiero dziś info :D

Poruszaliście może temat ilości piw i uczestników z Polski?

Czy Słowacy byli/nie byli zadowoleni z dużego udziału polskich piwowarów w zeszłym roku?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Poruszaliście może temat ilości piw i uczestników z Polski?

Czy Słowacy byli/nie byli zadowoleni z dużego udziału polskich piwowarów w zeszłym roku?

Tak, rozmawialiśmy o tym i okazuje sie, że nie ma żadnego problemu, przyjmą do konkursu każdą ilość. Wygląda na to, że liczą na duży udział Polaków.

 

Dori czy odbierać będziesz na tyskiej giełdzie?

Nie, piwa muszę mieć u siebie wcześniej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tylko nie zapomnijcie o przesłaniu do Dori odpowiedniej ilości piwek pozakonkursowych. To bardzo ważne!

Przyzwoitość nakazuje. Dori, prawda?

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dori czy odbierać będziesz na tyskiej giełdzie?

Nie' date=' piwa muszę mieć u siebie wcześniej.[/quote']

To może na zlocie w Brennej? Ale czy to z kolei nie za wcześnie? :D

Edited by Stasiek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeszcze pytnie a chodzi o kat. 5 i 6. Czy mowa o piwach do 14°Blg ?

Edited by pieron

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeszcze pytnie a chodzi o kat. 5 i 6. Czy mowa o piwach do 14°Blg ?

Dokładnie tak :D

 

Na warsztaty do Wrocławia niestety nie dam rady się wybrać. Jeśli chodzi o Brenną nie jestem w stanie obiecać, że odbiorę piwa od wszystkich zainteresowanych. Po prostu ładowność samochodu mam ograniczoną, szczególnie przy weekendowej wyprawie z małym dzieckiem :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogę w Brennej odebrać piwa i podrzucić do Dori. Ładowność mam wystarczającą. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kategorie konkursowe:

 

1. jasne piwo z ekstraktów słodowych

2. półciemne piwo z ekstraktów słodowych

3. ciemne piwo z ekstraktów słodowych

4. piwa z ekstraktów słodowych o ekstrakcie powyżej 14° Plato albo 6% obj. alkoholu

nej.

czy piwa z ekstraktów musza byś warzone tylko z ekstraktów czy może z dodatkiem slodów ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
czy piwa z ekstraktów musza byś warzone tylko z ekstraktów czy może z dodatkiem slodów ?

Dopytam :smilies:

 

Jeszcze jedna kwestia - Słowacy zapraszają do osobistego odwiedzenia festiwalu w Rożnawie. Jest też propozycja, aby ktoś z nas został jurorem w konkursie. Jeśli są chętni to proszę o info :/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeszcze jedna kwestia - Słowacy zapraszają do osobistego odwiedzenia festiwalu w Rożnawie. Jest też propozycja, aby ktoś z nas został jurorem w konkursie. Jeśli są chętni to proszę o info :beer:

ale będąc w jury nie można chyba startować ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.