Jump to content

Kaszana el bimbero :)


wolf74
 Share

Recommended Posts

Piwko to wypiłem u kolegi który mnie wciągnął w browarzenie , smak jest tak dziwny jak sam przepis ale może się spodobać . Właśnie mam na cichej 19 l tego napoju :

 

1,5 kg pilzneński

1,5 kg monachijski

1,5 kg pszeniczny

0,4 kg kasza jaglana

0,4 kg kasza gryczana

30 g marynki ( szyszki)

60 g lubelski (szyszki)

drożdże s -04

 

64°C - 30'

74°C - około 30'

 

wysładzanie 1x5l 78°C

blg ustalamy na powyżej 14

 

 

Chmielenie

goryczkowy 30'

aromatyczny 45'

refermentacja glukozą

Piwo wychodzi mocno aromatyczne , treściwe i rozgrzewające , z dziwnymi nutami smakowymi których jako początkujący nie jestem jeszcze gotowy rozszyfrować . Piana jest gęsta ale opada po kilku minutach .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.