wolf74 0 Posted March 14, 2010 Piwko to wypiłem u kolegi który mnie wciągnął w browarzenie , smak jest tak dziwny jak sam przepis ale może się spodobać . Właśnie mam na cichej 19 l tego napoju : 1,5 kg pilzneński 1,5 kg monachijski 1,5 kg pszeniczny 0,4 kg kasza jaglana 0,4 kg kasza gryczana 30 g marynki ( szyszki) 60 g lubelski (szyszki) drożdże s -04 64°C - 30' 74°C - około 30' wysładzanie 1x5l 78°C blg ustalamy na powyżej 14 Chmielenie goryczkowy 30' aromatyczny 45' refermentacja glukozą Piwo wychodzi mocno aromatyczne , treściwe i rozgrzewające , z dziwnymi nutami smakowymi których jako początkujący nie jestem jeszcze gotowy rozszyfrować . Piana jest gęsta ale opada po kilku minutach . Quote Share this post Link to post Share on other sites