Skocz do zawartości

Kaszana el bimbero :)


Rekomendowane odpowiedzi

Piwko to wypiłem u kolegi który mnie wciągnął w browarzenie , smak jest tak dziwny jak sam przepis ale może się spodobać . Właśnie mam na cichej 19 l tego napoju :

 

1,5 kg pilzneński

1,5 kg monachijski

1,5 kg pszeniczny

0,4 kg kasza jaglana

0,4 kg kasza gryczana

30 g marynki ( szyszki)

60 g lubelski (szyszki)

drożdże s -04

 

64°C - 30'

74°C - około 30'

 

wysładzanie 1x5l 78°C

blg ustalamy na powyżej 14

 

 

Chmielenie

goryczkowy 30'

aromatyczny 45'

refermentacja glukozą

Piwo wychodzi mocno aromatyczne , treściwe i rozgrzewające , z dziwnymi nutami smakowymi których jako początkujący nie jestem jeszcze gotowy rozszyfrować . Piana jest gęsta ale opada po kilku minutach .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.