Skocz do zawartości

Czosnek, chrzan w piwie.


robson6oo

Rekomendowane odpowiedzi

A czy drożdże są bakteriami? 

 

Nawet jakby było coś na rzeczy, to zawsze można dać dodatki na cichą. Były takie piwa komercyjnie, więc się da. Z czosnkiem Kormoran, a z chrzanem Piwoteka. Mieliśmy też grodziskie z chrzanem na konkursie w Grodzisku, zarówno rok temu jak i 2 lata temu. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie no, grzybkami.

 

W każdym razie czytałem o zaburzaniu fermentacji, jednak nigdzie ten wątek nie został rozwinięty. Myślałem właśnie o fermentacji cichej, przypadki piw komercyjnych znam, tylko nie były one zapewne refermentowane.

Edytowane przez robson6oo
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to mówię, że na konkursie były domowe grodziskie z chrzanem, które zapewne były refermentowane. Ja bym się raczej nie przejmował dopóki nie używasz jakichś kosmicznych ilości (o ile problem faktycznie występuje, bo nie czytałem o tym).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.