Jump to content
Sign in to follow this  
jakabzdura

Pierwszy Cydr na wariata

Recommended Posts

Cześć, 

nastawiłem pierwszy Cydr, trochę się napaliłem. Nie doczytałem podstawowych informacji (dawno nic nie warzyłem, to chciałem chociaż zrobić na szybko Cydr)

 

6 L soku z Polo

0,5 paczki drożdży do wina białego

 

BLG początkowe 10

 

Temperatura fermentacji 26 stopni

 

Po 4 dniach 0 BLG, w smaku mega wytrawny.

 

Co teraz zrobić ? rozlewać już do butelek czy może jakiegoś cukry dosypać :P

 

 

Dzięki za pomoc !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Polecam ksylitol albo słodzik z Lidla w ilości odpowiadającej Twoim kubkom smakowym. Nic więcej nie zdziałasz ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oczywiście  kwestia gustu. Ja bym nic nie sypał. Ksylitol mi bardzo nie smakuje, słodzik również. Może laktoza, ale do cydru nie próbowałem. Ja lubię wytrawne, więc mi taki Cydr smakuje. Mój był z soku kupowanego, który miał prawie 12BLG i też drożdże zeżarły wszystko. Natomiast spróbowałem go zmieszać z gorzkim piwem i to jest petarda. Ja zrobiłem sobie taki mix z AIPA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.