Skocz do zawartości

Pierwszy Cydr na wariata


jakabzdura

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

nastawiłem pierwszy Cydr, trochę się napaliłem. Nie doczytałem podstawowych informacji (dawno nic nie warzyłem, to chciałem chociaż zrobić na szybko Cydr)

 

6 L soku z Polo

0,5 paczki drożdży do wina białego

 

BLG początkowe 10

 

Temperatura fermentacji 26 stopni

 

Po 4 dniach 0 BLG, w smaku mega wytrawny.

 

Co teraz zrobić ? rozlewać już do butelek czy może jakiegoś cukry dosypać :P

 

 

Dzięki za pomoc !

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście  kwestia gustu. Ja bym nic nie sypał. Ksylitol mi bardzo nie smakuje, słodzik również. Może laktoza, ale do cydru nie próbowałem. Ja lubię wytrawne, więc mi taki Cydr smakuje. Mój był z soku kupowanego, który miał prawie 12BLG i też drożdże zeżarły wszystko. Natomiast spróbowałem go zmieszać z gorzkim piwem i to jest petarda. Ja zrobiłem sobie taki mix z AIPA.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.