Skocz do zawartości

Słód podstawowy ,wybór.


Thorgall

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,przygotowuję receptury na jesienne warzenie i mam małą zagwostkę przy zasypie na BW.Jaki słód podstawowy polecacie?Polecieć po taniości,czy jednak dołożyć kilka złociszy do słodu z "wyższej półki"?

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja mam zamiar kupić sobie worek z malteurop. Wydaje mi się że ten słód ma dobry stosunek jakość do ceny. Lepszy niż Strzegom. Tylko tutaj rodzi się pytanie, który z trzech wybrac?

 

Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To już zależy od Ciebie ;) Każdy słód ma swoje plusy i minusy. Z polskich poleciłbym Ci tak jak wyżej Belg Malteurope - z tą uwagą, że ich słody są trochę ciemniejsze niż zakładają. Mep_lager i Mep@ale to dobre słody. Od siebie spokojnie polecam też Bestmalza i Wyermanna choć ten drugi to już drożyzna.

 

Jak chcesz na bogato możesz spróbować BW na Maris Otterze, możesz dzięki temu otrzymać coś ciekawego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

zasypie na BW

Do brytyjskiego barley wine, oczywistym wyborem wydaje się brytyjski słód pale ale.

Czy Maris Otter, czy Halcyon, czy Optic, czy Golden Promise, czy cokolwiek innego - ja bym bez mrugnięcia okiem szedł w tę stronę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.