Skocz do zawartości

Drożdże historyczne z XVI-XVII wieku


wena

Rekomendowane odpowiedzi

Coś nie zabanglało z linkiem.

Czy chodziło o filmik skansen vs Małopolskie PSPD i odzyskiwanie drożdży ze ścian krakowskich piwnic?

edit: oglądałem u teścia na kompie, nie zalogowany i nie mam w historii konta, szukam pół dnia i nie mogę znaleźć. Zaczęło się od wizyty w skansenie, potem były piwnice Krakowa, laboratorium, szalki, próbówki i skosy agarowe. Fajny materiał.

Edytowane przez zasada
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak to ten sam filmik.

Nowy link zamieściłem w pierwszym wpisie.

A jak wyglądał efekt finalny piwa, bo tego nie było w filmie. Jestem bardziej niż bardzo zainteresowany wszelkimi aspektami piwowarstwa historycznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przy użyciu drożdzy piekarniczych do komercyjnych sahti też wychodziły banany.Porównywałbyś to do klasycznych pszeniczniaków? Gdy przerwa ferulikowa była robiona?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.