Szulcdesign 0 Posted June 28, 2017 Poszukuję w dobrej cenie, może być używana, torbę chłodzącą taką jak w linku (może nawet dwie): http://twojbrowar.pl/pl/fermentownia-browaru/2040-cool-brewing-bag-lodowka-fermentacyjna.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
qbsu 1 Posted August 8, 2017 To ja też jestem zainteresowany, produkt nie musi być oryginalny.. Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
FurioSan 212 Posted August 8, 2017 http://www.piwo.org/topic/24367-sprzedam-cool-brewing-bag-lod%C3%B3wka-fermentacyjna/?view=getnewpost&fromsearch=1. Napisz do kolegi. Ogłoszenie z dziś Quote Share this post Link to post Share on other sites
ras13 15 Posted August 9, 2017 Proponuję kupić lodówkę na jeden fermentor w 200zł się zmieścisz ze sterownikiem z chin stc1000. Nie ma jak "pełna" kontrola nad fermentacją. 1 qbsu reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
qbsu 1 Posted August 11, 2017 Proponuję kupić lodówkę na jeden fermentor w 200zł się zmieścisz ze sterownikiem z chin stc1000. Nie ma jak "pełna" kontrola nad fermentacją. Kiedyś na pewno bym chciał wdrożyć takie rozwiązanie. Póki co warunki domowe (żona) wykluczają lodówkę. A takie szybkie pytanie, ten sterownik do każdej starszej lodówki można podłączyć, duża to ingerencja sprzętowa? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Enethion 61 Posted August 11, 2017 Da się w miarę łatwo zrobić tak, że lodówka będzie nietknięta. Zależy co chce się osiągnąć, bo w części rozwiązań nie będzie światełka w lodówce kiedy ta nie będzie chłodzić. I zależy jaka to lodówka. Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru Quote Share this post Link to post Share on other sites
Versaar 77 Posted August 11, 2017 (edited) Kupując stc-1000/2000 nie masz żadnej ingerencji w sprzęt. Zestaw składa się z sondy, która wkładasz do lodówki/fermentora, oraz wejście i wyjście z sterownika, czyli na wejściu podpinasz 230V AC, a na wyjściu podpinasz na przykład gniazdo sieciowe, w które wpinasz wtyczkę od lodówki Edited August 11, 2017 by Versaar Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hary86 49 Posted August 13, 2017 Proponuję kupić lodówkę na jeden fermentor w 200zł się zmieścisz ze sterownikiem z chin stc1000. Nie ma jak "pełna" kontrola nad fermentacją. Kiedyś na pewno bym chciał wdrożyć takie rozwiązanie. Póki co warunki domowe (żona) wykluczają lodówkę. A takie szybkie pytanie, ten sterownik do każdej starszej lodówki można podłączyć, duża to ingerencja sprzętowa? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Moja żona tez na początku była przeciwko dodatkowej lodówce, ale jak to mówią "kropla drąży skałę" Właśnie wróciłem z trwającego 2 tygodnie urlopu, a w międzyczasie piwko sobie fermentowało w stabilnej temperaturze, kompletnie bez mojego udziału Quote Share this post Link to post Share on other sites
ras13 15 Posted August 13, 2017 Proponuję wymieć żony na bardziej tolerancyjne W swoim domu nic nie można? Quote Share this post Link to post Share on other sites