Jump to content
Sign in to follow this  
ajfrost

American Wheat + sproszkowana marakuja

Recommended Posts

Witam,

Kończy mi właśnie fermentować AW i zainspirowany Trapeze z Radugi chciałbym coś podobnego stworzyć.

Znalazłem takie cudo https://www.aptekagemini.pl/kenayag-marakuja-x-100g.html

No i moje pytania:

- w czwartek planuję butelkować, nie za późno na dodawanie tego?

- ktoś próbował już może coś podobnego? Ile tego sypnąć, czy może lepiej najpierw rozcieńczyć z wodą (trochę mi gęstość wysoka wyszła więc nie było by to problemem)?

Dzięki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czesc,

 

ciezko powiedziec; jeśli to są owoce to jak mniemam jest tam też fruktoza która ruszy ci w butli, pytanie ile jej tam jest. Może dosyp całość dziś do fermentora, do czwartku powinno ci przeżreć. To jest tylko 100g

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czesc,

 

ciezko powiedziec; jeśli to są owoce to jak mniemam jest tam też fruktoza która ruszy ci w butli, pytanie ile jej tam jest. Może dosyp całość dziś do fermentora, do czwartku powinno ci przeżreć. To jest tylko 100g

Dzięki za odpowiedź.

No właśnie miałem podobne wątpliwości. Odpuszczę W takim układzie tym razem. Nie będę ryzykował. wykorzystam przy następnym.

Share this post


Link to post
Share on other sites

100 gram produktu zawiera-węglowodany 87g z czego cukry 84,4g. Pytanie tylko co za cukry, ale obstawiam że raczej coś co drożdże chętnie schrupią.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...