Jump to content

American Wheat + sproszkowana marakuja


ajfrost
 Share

Recommended Posts

Witam,

Kończy mi właśnie fermentować AW i zainspirowany Trapeze z Radugi chciałbym coś podobnego stworzyć.

Znalazłem takie cudo https://www.aptekagemini.pl/kenayag-marakuja-x-100g.html

No i moje pytania:

- w czwartek planuję butelkować, nie za późno na dodawanie tego?

- ktoś próbował już może coś podobnego? Ile tego sypnąć, czy może lepiej najpierw rozcieńczyć z wodą (trochę mi gęstość wysoka wyszła więc nie było by to problemem)?

Dzięki

Link to comment
Share on other sites

Czesc,

 

ciezko powiedziec; jeśli to są owoce to jak mniemam jest tam też fruktoza która ruszy ci w butli, pytanie ile jej tam jest. Może dosyp całość dziś do fermentora, do czwartku powinno ci przeżreć. To jest tylko 100g

Link to comment
Share on other sites

Czesc,

 

ciezko powiedziec; jeśli to są owoce to jak mniemam jest tam też fruktoza która ruszy ci w butli, pytanie ile jej tam jest. Może dosyp całość dziś do fermentora, do czwartku powinno ci przeżreć. To jest tylko 100g

Dzięki za odpowiedź.

No właśnie miałem podobne wątpliwości. Odpuszczę W takim układzie tym razem. Nie będę ryzykował. wykorzystam przy następnym.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.