Jump to content
Sign in to follow this  
loiosh

Witam Wszystkich z Sokołowa Podlaskiego!

Recommended Posts

Po kilku tygodniach czytania forum, kilku bitwach z żoną("co za melinę będziesz mi tu otwierał!") i niezliczonej ilości wycierania brody jak czytałem dział degustacji, postanowiłem i ja spróbować tego rzemiosła. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie jutro w godzinach porannych zawita u mnie kurier z wielką paczką na złotej tacy.

 

Pomimo chmielowej zieloności w temacie będę poszerzał wiedzę podpierając się Waszymi doświadczeniami. Mam nadzieję, że zawitam tutaj na dłużej i że w dłuższej perspektywie Sokołów będzie znany nie tylko z kiełbasy. :smilies:

 

Tak więc niniejszym serdecznie witam Wszystkich raz jeszcze!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na pierwszą warkę wybrałem gotowca Brewmakers Stout + niechmielony ekstrakt Coopers + ekstrakt w proszku WES. Najpierw chcę się ostukać z takimi rzeczami, które dla Was są codziennością a dla mnie póki co czarną magią. Jak skompletuję więcej sprzętu to wezmę się za zacieranie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, pozdrawiam i życzę Ci aby sprzęt do warzenia był wykorzystany w 100 albo i w 200% :D:):D:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam i ja!

Wprawdzie jestem raczkujący ledwie po pierwszej warce, ale proponuję od razu zacieranie. Nie jest to trudne, a wiedza zdobyta w procesie bezcenna.

 

Powodzenia!!

Edited by henry

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.